דחוף!

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 15/08/08 00:56 יד באב התשסח

שאלה

בס"ד

שלום רב,

האם אפשר לאכול במקומות שמכריזים על עצמם ככשרים (ואף רושמים 'כשר' באותיות של קידוש לבנה על הפתח) אם אין להם תעודת כשרות (למשל מקום חדש שטוען שהתעודה עדיין לא הגיעה..)

לדוג': גלידריה ברכבת בת"א, שכתוב עליה בגדול שהיא כשרה אך המוכרות טוענות שהתעודה עדיין לא הגיעה (אך המוצרים כשרים והם סגורים בשבת)

תודה רבה,

רעות

תשובה

שלום
אם המוצרים ארוזים וכשרים, אין שום בעיה, כמו כן נראה שבמכונת קפה אין בעיה, צריך לבדוק אם את מקפידה על אבקת חלב עכו"ם, נושא זה.
ברכה והצלחה