דחוף....

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 06/10/07 21:28 כד בתשרי התשסח

שאלה

שלום!קודם כל ממש תודה על כל הדבר המדהים הזה אשריכם צדיקים!!אז ככה:יש לנו בסניף שתי חניכים בשבט הרואה שהם חברים כאילו בן ובת..אוקי הם בכיתה ט' וזה כ"כ מיותר ולא טוב בישבילם..יצא לי לדבר עם אחד מהם עכשיו זה מעיק עלי הוא כ"כ מודע לעובדה שזה לא טוב והוא בעצמו אומר שהוא איתה רק בגלל שזה כיף לו ואז הוא אומר שהוא באמת אוהב אותה!הוא כ"כ סותר את עצמו אני מאמינה שאם אני יביא לו תשובה שתספק אותו ,תשובה עם תכלס מה לעשות..הוא כן יעשה משהו בנידון..אז אם אפשר בבקשה תשובה שאני יוכל להעביר לו תשובה באמת מספקת כמו שהוא רוצה לישמוע אז הוא יחשוב על זה יותר!..בתודה מראש!!

תשובה

בעזה"י

שלום,

יש באתר המון תשובות שמסבירות את הבעייתיות הגדולה בחברות בגיל צעיר מדי.
מדבריך אני מבין שגם הם מודעים לבעיות ולסיכונים ולנזקים האפשריים.

אולי הבעיה איננה בהבנה אלא ברצון.
הם יודעים שזה לא שייך אבל לא מספיק רוצים ומפנימים כדי שיהיה להם את הכח לעשות את הדבר שהם יודעים שהוא נכון.

מה עושים במקה כזה?
שאלה קשה- רצון זה דבר פנימי שחייב לבא מהאדם, מתוכו.
אי אפשר ליצור רצון אצל אחר אבל אפשר לעזור לו לצמוח.
איך- קודם כל להאמין באדם, לעודד אותו ולגדל אותו.
לגדל אותו בתורה ובמצוות למצא בו נקודות טובות ולחזק אותו מבחינה רוחנית.
ככל שאדם צומח ומאמין ב' וגם בעצמו הוא מוצא את הכוחות לעשות את הדבר הנכון.

צריך להעלות אותם ואת השבט כולו. להאמין בהם ולעזור להם להתקדש, להטהר ולהתעלות- התיקון אני מאמין, יבא ממילא...

בברכה
אור
צוות ישיבת צפת