דחוף!

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 03/12/06 19:49 יב בכסלו התשסז

שאלה

הרמב"ם כותב "אבל גנאי הוא לאישה שתהא יוצאה תמיד, פעם בחוץ פעם ברחובות* ויש לבעל למנוע אשתו מזה, ולא יניחה לצאת אלא כמו פעם אחת בחודש או פעמיים בחודש, כפי הצורך: שאין יופי לאישה אלא לישב בזווית ביתה, שכך כתוב "כל כבודה בת מלך, פנימה"".

(משנה תורה, נשים, הלכות אישות פרק יג, יד)

למה לא מקיימים את זה היום?

תשובה

בע"ה
שלום רב,
לא חיים כך היום אלא מי שהוא בעל כפייתי ואכזר שרוצה לאמלל את אשתו ולעשותה כשבויה בביתו, שעליו אמר הרמב"ם שמחייבין אותו לגרש את אשתו.
בודאי שאין זה מן הראוי שאשה תלך למסיבות ולארועים שונים ללא בעלה בתדירות גבוהה, בשביל להבין את זה לא צריך את הרמב"ם, אבל באותה מידה ברור שהיום אשה יוצאת לקניות, לעבודה או לשכנות ולחברות, לפי הצורך שפעם היה כל חדש או חדשיים, והיום כל יום או יומיים.
בברכה, אליעזר