דחוף דחוף - ברכת הגומל

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 25/08/06 13:00 א באלול התשסו

שאלה

בס"ד

שלום רב,

אתמול בערב עברתי תאונת דרכים הרכב ניזוק אבל אני ואימי שישבנו במכונית יצאנו בנס בריאות ושלמות (מלבד כאבי גב קלים). האם עליי לברך ברכת הגומל או להסתפק רק במתן תרומה?

אנא ענו לי בהקדם האפשרי,

תודה מראש!

שאלה נוספת אך פחות דחופה:

לפני כחודש בערך חלמתי כי אני עוברת תאונה דומה בשל אותה סיבה - בעיה בבלמים, מה זה אומר? אני יראה מאוד מאוד מאוד, אנא עזרו לי!

תשובה

שלום לך

א. בוודאי שיש לומר הגומל.
ב. לפני שקופצים לרעיונות שמיימיים, הייתי ממליץ לך ללכת למוסך, לבדוק את האוטו ולתקן בו את הבלמים. מומלץ במוסך ידוע ולא איזה שרלטן.הבעייה הייתה בבלמים ולא בעקבות החלום זה קרה!
ג. החלום אינו נבואה! נכון שחז"ל אמרו שיש בו מן הנבואה, אך אותם חז"ל אמרו שהוא הבל! לאמור: החלום הוא לא מספיק וודאי כדי להסיק ממנו מסקנות. החלום מושפע ממאורעות היום שלנו, מדברים ששמענו ולכן הוא מלא סיגים ולא ניתן לדעת מה בו נבואה ומה שטות.לכן לא ניתן להסתמך על החלום.

כל טוב לך,
אריאל