דחוף ביותר!!! מסטיק בצום

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 31/12/06 00:00 י בטבת התשסז

שאלה

שלום! אני יודעת שניזכרתי מאוד מאוחר, אבל בכל זאת אני מקווה שהשאלה תקבל תשובה בקרוב.. בכל אופן בהקשר לצום י בטבת שחל מחר אשמח לדעת את דעתכם לגבי מסטיק בצום. קראתי תשובות פה באתר שאמרו שע"פ ההלכה מסטיק אסור בכל אופן, אבל לפי מה ששמעתי הרב עובדיה פסק שמותר לאכול בצום מסטיק שנילעס לפני הצום וכבר אין לו טעם, אם כן רציתי לדעת מה אתם אומרים לגבי הפסיקה הזאת. חשוב לי להבהיר שלעיסת המסטיק בצום היא לא כדי להפיג את הרעב או להנאה אישית אלא שהסיבה לכך זה שאני עובדת עם אנשים במצב שלא נותן לי להיות עם פה שמריח רע...

תשובה

שלום

אם את נוהגת ע"פ פסיקותיו של הרב עובדיה אז הרי שזה מותר אולם אם לא אין סיבה להקל ללכת כמוהו דווקא עכשיו.
(יש לציין שמותר לצחצח שיניים בצום לדעת הרבה מהפוסקים אם זה עוזר)

כל טוב
אמיתי