דחוף ביותר!!!(לחנוכה)!!! כמה נרות!?!?!!!!!

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 19/12/06 23:57 כח בכסלו התשסז

שאלה

ב"ה

אם ביום שישי התחלנו להדליק את הנרות אז איך זה ייתכן שראיתי באתר ברסלב שהיום זה נר רביעי דחנוכה?!!!!!!!!!!! אמא שלי ראתה את זה גם בתאריכון והיא אמרה שהיא לא מבינה למה לא מחשיבים את מוצ"ש אז מה עושים אם טעינו?? דחוף !!!

תשובה

בס"ד
שלום!
ביהדות, היום מתחיל בערב הקודם. (חוץ מדברים בודדים ביותר). למשל, מה שאנחנו קוראים יום שישי בערב הוא כבר שבת, ומצד שני, מוצאי שבת זה כבר לא שבת.
התחלנו להדליק ביום שישי כי היום הראשון של חנוכה השנה הוא שבת. לפי זה, יום שלישי הוא נר רביעי. את הנר הרביעי הדלקנו ביום שני בלילה כי הוא יום שלישי.
היום השמיני והאחרון של חנוכה יהיה בשבת הקרובה ולכן את הנר השמיני (=שמונה נרות) נדליק אי"ה ביום שישי. נרות אלה אי אפשר להדליק בערב כי זה כבר שבת, אז מדליקים אותם לפני הדלקת נרות שבת ומכינים נרות מספיק גדולים או כמות מספיקה של שמן כדי שהנרות ידלקו עד חצי שעה אחרי צאת הכוכבים, כלומר מדליקים את שמונה נרות חנוכה בשעה 16:15, אחריהם מדליקים נרות שבת בשעה 16:20 (גם בירושלים) ודואגים שנרות חנוכה יישארו דולקים עד שעה 17:40 (ונרות שבת, כרגיל, רצוי עד סוף הסעודה).
במוצאי שבת, שזה כבר יום ראשון, לא מדליקים נרות חנוכה.
חנוכה שמח!