דגלנות

חדשות כיפה הרב שי פירון 07/10/03 11:04 יא בתשרי התשסד

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום,

משום שחודש ארגון מתקרב, ואני חניכה בשבט הרא"ה, התלבטתי לגבי בעיה מסוימת:

האם מותר לעשות דגלנות מעורבת? (שהמדריכות אמרו בפרוש שהם סדרו של יהיה בן בין 2 בנות?)

ואם אסור, אז מה עליי לעשות בחודש ארגון, שהרי עיקר חודש ארגון לשבט הרא"ה זה הדגלנות.

תודה מראש

תשובה

ב"ה

שלומות,

מי שהולך לתנועת נוער מעורבת, יכול להשתתף בדגלנות. אומנם, גם אז על הדגלנות להיות במכסימום של צניעות לפי המקום בו מתגוררים. ןראיתי במקומות רבים שדגלנות הבנות והבנים לא יוצרת עירוב של אלה באלה והייתי מציע לעשות כך משום שעם כל האידאלים - בעריכת החזרות קשה למנוע מצב בו לא יהיו תקלות מקריות כאלה ואחרות.
לכן, הייתי מציע לא לוותר על דגלנות אבל להוכיח שניתן לעשותו בצינעא - חלק על ידי הבנים וחלק על ידי הבנות.

אני בטוח שדווקא הקפדה על ענייני צניעות מחזקת את כח הפעילות של השבט ומאפשרת לו להשיך לאורך ימים ושנים.

בברכה,

שי