דגלנות בצניעות

חדשות כיפה הרב שי פירון 17/10/02 19:12 יא בחשון התשסג

שאלה

שלום לרב

אני חניך בבני עקיבא, וב'חדש ארגון' של התנועה מתקימים מופעי דגלנות (תסי"ם) ע"י השבט 'החדש'.

אצלנו הם מתקימים רק ע"י הבנות.

עד השנה לא הייתי כ"כ מודע לנושא של צניעות וגם אם כן נושא זה ספציפית לא עלה בראשי אך הפעם (אולי בגלל שאני בעצמי בשבט החדש) הבנתי שאף דבר זה הוא בכלל ריקוד.

האם הוא באמת נחשב כריקוד- ואסור לראותו?

מה בענין המדרכים?

ברצוני לשאול ג"כ על בכלל על צפיה בבנות. אפילו אם הן אינן שרות או רוקדות אך אין זו ראיה בעלמא.

זה די חשוב לזמן הקרוב (שבת ארגון- ובכלל כל החדש משום האימונים שלהן).

בתודה רבה

אריאל

תשובה

ב"ה

שלומות,

אינני חושב שאסור לראות דגלנות של הבנות. בעיקר שהדגש אינו על הגוף אלה על הדגלים שבהם משתמשים.
נכון, זה יכול להיות מאוד לא צנוע ולא ראוי אבל התרגילים הוכרים לי אינם בעייתיים כל עוד הם נעשים רק על ידי בנות.
מופעים משותפים הינם בעייתיים.

בברכה,

שי