דגים ובשר, וטבילת קומקום.

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 14/10/02 22:27 ח בחשון התשסג

שאלה

שתי שאלות לכבוד הרב בבקשה:

1. אסור מבחינה טכנית להטביל את הקומקום החשמלי שקנינו. בנוסף, לפי מה ששמעתי, צריך לגמור את הכלי ע"י יהודי. ההברגה מיוחדת ואינני יודע אם אפשר להשיג מברג מתאים.

השאלה: מה ניתן לעשות כדי לאפשר את השימוש בו?

2. עם שמן שטיגנו בו דגים, טיגנו אחר-כך שניצלים.

השאלה: מבחינת איסור אכילת בשר ודגים ביחד, האם השניצלים אסורים באכילה?

תשובה

שלום רב לך,

1. ראשית, אפשר להטביל קוקמקום חשמלי והדבר לא נהרס (כמובן לחכות עד שכל המכלולים יתייבשו.

אפשרות שניה: לתת מתנה לגוי ולהשאיל ממנו את הקומקום.

אפשרות שלישית: לתת לחשמלאי שיפרק את הקומקום.

2. כיוון שאכילת דגים ובשר היא משום סכנה, לכן קבעו חז"ל שסכנתא חמירא מאיסורא ולא בטל בששים.

לכן השניצלים אסורים באכילה.

בברכה,
צבי קוסטינר