דבר תורה קצר לשבת פרשת כי-תשא

חדשות כיפה חברים מקשיבים 08/03/12 09:16 יד באדר התשעב

שאלה

בע"ה

ה' מצוה את ישראל לתת מחצית השקל. כל אחד מבן עשרים שנה ומעלה. העשיר והדל. למה? תרומה לה' לכפר על נפשותיהם.

הקב"ה רוצה לכפר על ישראל, רוצה לסלוח להם. אבל הוא קבע בבריאת העולם שיש דין. שאי אפשר לסלוח סתם. אז הוא מצוה על ישראל שיתנו את שקליהם, והוא יכפר.

אנחנו תופסים את זה? חטאנו. עשינו כנגד רצונו. פגענו בו (כביכול – "אם חטאת מה תפעל בו ורבו פשעיך מה תעשה לו. אם צדקת מה תתן לו או מה מידך יקח". איוב לה,ו-ז). והוא [מצוה עלינו] לעשות את הדבר שיציל אותנו. איזה רחמן ה'! כמה אהבה הוא משפיע עלינו כל הזמן!

וכולנו נותנים אותו דבר. עשיר ודל. רשע וצדיק. אין הבדל. כי כולנו בנים למקום. כשאנו באים לעשות תשובה כולנו שווים. כולנו קרובים ורצויים ואהובים. סמוכים על שולחנו. כגמול עלי אמו. עשיר ודל. חכם ותם ושאינו יודע לשאול. כולם. כי מה איכפת לה' אם לאדם יש כסף? הרי הוא ברא את הכסף. מה איכפת לו אם אדם חכם? הרי הוא ברא את החכמה. הוא לא צריך את זה. העיקר הוא מה האדם מביא. והעיקר שיביא את הלב.

שבת שלום!

חברים מקשיבים