דבר תורה קצר לשבועות

חדשות כיפה חברים מקשיבים 24/05/12 15:24 ג בסיון התשעב

שאלה

תשובה

אחותי הקטנה שאלה אותי מה עושים בשבועות?
למה את מתכוונת? שאלתי
בפסח אוכלים מצה, בסוכות יושבים בסוכה, ומה עושים בשבועות?

אם נחשוב וננסה להבין על מה חוגגים בשבועות אולי נבין מדוע אין שום מצווה מיוחדת בשבועות, בפסח אנחנו חוגגים את זה שיצאנו ממצרים, ומצווים אותנו לאכול מצות כדי לזכור את זה, בסוכות אנחנו חוגגים את מה שה' הושיב אותנו בסוכות או בענני כבוד, וכמובן אנחנו יושבים בסוכה זכר לזה, אבל בשבועות אנחנו חוגגים את מתן התורה, שהיה ביום זה, איך חוגגים את נתינת התורה?

בתורה אנחנו מצווים על מצוות רבות, איך אנחנו חוגגים את נתינת התורה?
התשובה מפתיעה: בשבועות אנחנו חוגגים את 'להיות אנחנו עצמנו' על ידי נתינת התורה, אנחנו שובתים מכל מלאכה, ועוצרים (כמו שהחג נקרא גם עצרת) אבל לא עושים איזו פעולה מיוחדת, כי הרי כל מה שאנחנו עושים, אנחנו עושים על פי התורה.
התורה אינה הנחתה אלוקית, ה' לא הביא לנו אוסף של חוקים מפתיעים ומוזרים ואמר לנו 'יאללה תתחילו לעשות', אלא להיפך, התורה מגלה את הטבע של עם ישראל, היא מורה לנו איך להיות יהודים, איך צריכה להראות האומה הישראלית.

התורה שלנו עם ישראל בניגוד לתורות אחרות, היא תורת חיים שמלמדת אותנו איך לחיות לאורה, ולהיות יהודי אמיתי!

שיהיה לנו חג שבועות שמח
חברים מקשיבים

לע"נ משפחת אטיאס ז"ל שנהרגו בחזרתם וספר תורה בידם.