דבר תורה קצר לפרשת תצוה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 01/03/12 23:05 ז באדר התשעב

שאלה

תשובה

חידה: איפה מוזכר שם השם בפרשת תרומה?
מה זאת אומרת, הוא בטח מוזכר מלא פעמים! כל הפרשה מלאה ציווים של השם, איך לבנות את המשכן!

פתרון החידה: הוא מוזכר רק פעם אחת בכל פרשת תרומה, רק בתחילת הפרשה שבה השם אומר למשה, לקחת תרומה מאת בני ישראל, בכל המשך הפרשה, שעוסקת בבניית המשכן, שם השם כלל לא מופיע...

איפה שם השם מופיע? בפרשה שלנו.

והיכן? אם נסתכל בפרשה נראה שפרשתנו שעוסקת יותר בבגדי הכהונה והכלים (ופחות בבניית אוהל המשכן), כשהיא מדברת על עבודה, או עשייה של אהרן, כמו 'יערוך אותו.. לפני ה'', ובעוד מקומות נוספים שמדברים על העבודה במקדש שם מוזכר שם השם, לא במקומות שעוסקים בניית החומרים.
ומהו ההסבר לכך?

מסופר פעם על אחד האדמורי"ם ששאל את בנו: תגיד לי איפה השם נמצא?
אמר לו בנו: היכן שנותנים לו להכנס שם הוא נמצא...

גם כאן, השראת השכינה אינה מגיעה כאשר מתעסקים עם הבנייה של חומרי המשכן, זאת חשובה מאוד, אך אינה מביאה את השראת השכינה.
השראת השכינה מגיעה רק בפרשתנו, כאשר אהרן מדליק את הנרות, כאשר הוא נכנס עם הפעמונים של המעיל לפני השם, וכאשר הוא עושה מעשים נוספים, שמשפיעים עליו ועל עם ישראל.
השכינה נמצאת בכל מקום, ולא רק במשכן, רק אנחנו צריכים לעשות מעשים שיתנו לה להכנס...

יהי רצון שנזכה להשרות את השכינה בכל מעשה ידינו.
שבת שלום!
חברים מקשיבים