דבר תורה קצר לפרשת תולדות- מים שקטים חודרים עמוק

חדשות כיפה חברים מקשיבים 15/11/12 15:29 א בכסלו התשעג

שאלה

מה קורה חבר'ה?

מה אתם אומרים-

אם איזה במאי נוצץ מהוליווד היה מביים סרט על הפרשה מי לדעתכם היה השחקן הראשי?

אז בא נראה איזה דמויות יש לנו בפרשה:

יעקב- איזה נעבעך, לומד כל היום בישיבה, שקט, צנוע מקסימום יוצא לשוח בשדה וגם זה כדי להתפלל...

עשיו- בחור שעיר, שרירי, מעיר את השמש ויוצא לצוד חיות אח"כ בזמן הפנוי יוצא לצוד נשים, מביא לאבא שלו איזה כבש כל יום, חוזר מלא בחוויות ובסיפורי גבורה.

נו, אז מה אתם אומרים?

לפי הקריטריונים של הוליווד ולפי הסרטים שראיתם עד היום- מי יהיה השחקן הראשי? כמובן שעשיו, אם רוצים סרט מלא בפעולה ובאקשן ללא הפסקה הוא השחקן האידיאלי!

ומה יצא מיעקב ועשיו? מי מהם השפיע יותר על העולם?

מעשיו- לא יצא כלום... סתם עוד אומה מבין שבעים אומות.. אומות העולם- אומות שבאות והולכות מן העולם..

ומה יצא מיעקב? עם ישראל! עם שהשפיע וממשיך להשפיע על כל העולם ומתקן אותו לאט לאט במלכות שדי!- אותו אחד, שאף אחד לא הרגיש, לא שמע, אחד שלא עשה כל כך הרבה רעש הוא בסופו של היה זה שהצליח לזעזע את כל העולם ולרומם אותו.

אפשר לקחת מהפרשה מסר עצום לחיים- לא תמיד מי שעושה רעש וצלצולים הוא יהיה זה שישפיע על העולם. לפעמים דווקא אלה שאף אחד לא שומע עליהם, לא מכיר אותם, אפילו בשמם, מניעים הרבה גלגלים במדינה ובעולם.

זה שייך גם לאדם הפרטי וממילא גם לאומה שלמה.

לפעמים יש את העם הזה, עם ישראל שהוא שקט, לא פותח במסעות צלב או במלחמות קודש של ג'יהד ולא מתקין בבתי הכנסת פעמוני ענק או צריחים שיזעקו 5 פעמים ביום: "ה' הוא המלך" והוא הוא העם שמשפיע על העולם, גאל אותו מע"ז, האציל עליו אידיאלים של שלום, של צדק, של משפט, של חסד!

אשרינו שזכינו להיות חלק מעם כל כך קדוש, העם שמשפיע על העולם! עם שנאמן לדרך ועושה אותה בלי רעש וצלצולים!

לפעמים דווקא מי שקטים- חודרים עמוק...

ב"הצלחה לכל המבלגנים לקראת שבת ארגון!!

תמיד בשמחה!!

שבת שלום!

חברים מקשיבים (: