דבר תורה קצר לפרשת לך לך- משבר, אתגר וניסיון ומה שביניהם

חדשות כיפה חברים מקשיבים 22/10/12 14:18 ו בחשון התשעג

שאלה

לאברהם אבינו היה בוודאי קשה לעזוב את החברה, את המעמד, את המשפחה, את הבית וכו

לכל אדם יש כל יום דברים שנוגדים את רצונו הן שכפויים עליו ע"י הטבע והן ע"י החברה- משפחתו, אשתו, הוריו, מדינתו, עירו וכו והן ציוויים של רבש"ע שהם קשים מאוד. כל יום אדם נתקל בדברים שהם בניגוד לרצונו. זה הצד השווה בכל המין האנושי.

ומה ההבדל ביניהם? ביחס לזה. יש שלושה סוגי אנשים:

1. סמרטוט- מתבכיין, מתאמלל, מלא רחמים עצמיים, מגרד את הפצעים ומעלה גרה על צרותיו הוא מרוכז על עצמו, מפונק, אינדיבידואליסט, והוא מגיב כמו סמרטוט. למה שבא נגד רצונו הוא 'משבר'

2. גיבור- מתגבר, יש לו קשיים? אז מה?! זה מה שיש! הוא מקבל, ממשיך, שמח, הוא חי בחברה ,הוא מקבל את ההגבלות של החברה ושל רבש"ע וכו הוא נקרא גיבור ולמה שבא נגד רצונו הוא קורה:'אתגר'

3. מאמין- כל מה שקורה לאדם בניגוד לרצונו שייך לסדר ההנהגה האלוקית וזה לטובתו כדי שילמד גבורה. ולמה שבא נגד רצונו הוא קורה:'ניסיון'

אין סתירה בין הגיבור למאמין שניהם גיבורים. אבל בשביל הגיבור הדברים באו במקרה ולמאמין זה בא מרבש"ע.

אותו אירוע, אותה מציאות- יחס אחר. איך אומרים בשוק? הכל בראש. אם זה משבר, אתגר או ניסיון זה בראש, זה לא במציאות.

עם ישראל הם מאמינים בני מאמינים! הם גיבורים ומאמינים של מה שבא נגד רצוננו הוא ניסיון מרבש"ע ושהוא בא אך ורק לטובתנו ולטובת העולם!

שנזכה להאמין בעצמנו

שבת שלום!

חברים מקשיבים!