דבר תורה קצר לפרשת ויגש

חדשות כיפה חברים מקשיבים 29/12/11 01:01 ג בטבת התשעב

שאלה

בס"ד

[דבר תורה קצר לפרשת ויגש]

בפרשת "ויגש", יהודה והאחים לומדים שיעור חשוב:

לפעמים צריך "לגשת", הכוונה - להתקרב, להקשיב ולהתבונן אל עומק דבריו של האדם שלא הסכמת בנוכחות שלו.

לגשת [דווקא] לבנאדם שאנחנו חולקים עליו?

שהוא שונה ממנו וגם אורח חייו שונים משלנו?

למה שנעשה את הדבר הטיפשי הזה?

הרי אין דבר שקשור בינינו...

זה נכון, יכול להיות [שכולו] שונה מאיתנו – אבל זה מה [שמייחד] אותו!

[עצם השונות] שלו ממנו, מקנה לו תפקיד שונה מהתפקיד שלנו.

לפני 22 שנה, לפני הזריקה לבור, ראו האחים את יוסף ["מרחוק"] – כנפרד מהם.

בהתחלה תהו האחים:

"מה תפקידו המיוחד של הקטנצ'יק הזה, ששונה ממנו, כי לא בא מאמא שלנו?".

ואחרי האלומות והכוכבים שיוסף חלם שהשתחוו לו – התחילו האחים לחשוש:

"עכשיו יוסף יבנה לנו מערכת יחסים של שליט – עבדים? שישלוט עלינו? והרי המלוכה ניתנה ליהודה!".

ועכשיו האחים, ונציגם – יהודה, מחליטים שהגיע הזמן "לגשת" = לכבד את [השוני עצמו].

איך עושים את זה?

על ידי [בירור], דיבור, ולא על ידי דברים שיביאו לידי שנאת חינם.

הרי האם האחר עשה לנו דבר רע בזה שהוא שונה?

אז למה שנשנא אותו?

נכון. לפעמים נדמה שהשוני מאיים, מבהיל, מגעיל, ועוד...

אך האם כל זה כדי לפגוע בנו?

במקרה של יוסף ויהודה זה מתבטא בצורה מעולה.

כרגע יוסף, השונה, הוא המלך והשליט. וכמו בחלומות – אחיו משתחווים לו.

אבל [בזכות השוני] של יוסף, שבגללו נתרחק – נעשה השליט - משפחת יעקב שורדת! והאחים [אוהבים אותו] על כך.

משיח בן יוסף שונה ממשיח בן דוד (שבא מיהודה).

משיח בן יוסף אחראי על הבניין [החומרי] של האומה – ובלעיו אי אפשר לחיות.

הוא יודע להכין את הדברים הגשמיים - החומריים באופן מעולה ומותאם למה שהאומה צריכה.

בעזרתו משיח בן דוד יוכל להכניס את מה שהוא אחראי עליו – הצד [הרוחני] של האומה, בלי בעיה בכלל.

יעקב ידע את זה מאז ומתמיד, ולכן שלח בדרך למצרים את יהודה לפניו.

ואומרים חז"ל שיהודה נשלח על מנת ["להתקין"] את הצד הרוחני במצרים, הרי יוסף כבר התקין שם את הצד החומרי.

וכך, עם ה"גישה" ההדדית בעם ישראל, ה"גישה" של החומריות עם הגשמיות, של יוסף עם יהודה – יוכל לבוא משיח צדקנו.

האם אנחנו מסוגלים "לגשת"?

שבת שלום!!!

חברים מקשיבים

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן