דבר תורה קצר ליום הכיפורים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 06/10/11 11:26 ח בתשרי התשעב

שאלה

בס"ד

[דבר תורה קצר ליום הכיפורים]

מתחילת חודש אלול (לבני עדות המזרח), או מתחילת השבוע שלפני ראש השנה (לאשכנזים), ועד יום הכיפורים – אנו נוהגים להתפלל ולהגיד מזמורים ובקשות של "סליחות", מכיוון ש"המלך בשדה".

מכיוון שהמלך נמצא בשדה, זהו זמן טוב להתוודות בפניו, כמו שאנו מתוודים [5 פעמים] ביום כיפור עצמו:

ערבית – וידוי, שחרית – וידוי, מוסף – וידוי, מנחה – וידוי, ונעילה, לא טעיתם – וידוי. ניקוי נפש טוטאלי.

אבל כאן יש שאלה – למה לחזור ולהתוודות על אותם חטאים [שוב ושוב] 5 פעמים ביממה (וזה עוד בלי לספור את החזרה בתשובה, שלא בתפילה)?

כמה אפשר להתחנן מכל הלב לפני אבינו מלכנו שהוא א-ל רחום וחנון?

אפשר לענות על השאלה הזאת אם נבחן יחסי עובד – מעסיק [בשותפות]:

אם אדם עובד בעסק כלשהו מספר שנים ומצליח מאוד, הוא יכול לדעת שהוא מוצא חן בעיני המעסיק, [לאו דווקא] כשהוא אומר לו – ""שכוייח!" תמשיך ככה!".

אפשר לדעת שאנו מוצאים חן בעיני המעסיק, כשהמעסיק [משקיע בנו]!

אם הוא נותן לנו זמן מזמנו היקר, מביא לנו ביקורת בונה, נותן לנו משימות קשות שבעזרתן ובזכותן נתעלה מעל רמתנו.

המעסיק התומך עוזר לנו למצוא את נקודת התורפה שלנו ולהתגבר עליה.

הוא דוחף אותנו קדימה - וכך מעלה אותנו לשלבים הבאים.

אז למה מתוודים הרבה בימים נוראים? בגלל שלקב"ה [אכפת מאיתנו]!

הקב"ה רוצה שנתוודה שוב ושוב, כדי שנתחיל להבין כמה אנחנו חשובים לו, ונתחיל לחשוב על להשתפר:

להתנהג יותר בסבלנות, להיות נחמדים יותר, טובים יותר, חזקים באמונה יותר וקדושים יותר.

למה שלקב"ה, המלך שבשדה, יהיה אכפת [מכל דבר קטן] בחיים שלנו?

כי הקב"ה רוצה ממש להיות שותף איתנו!

הקב"ה מאמין בנו, ומקווה שמתוך התהליך הזה – שנבדוק לפחות 5 פעמים את עצמנו, בשעה שאנחנו עומדים "כבני מרום", נתחיל [להאמין בעצמנו] שאנחנו יכולים לעשות את זה!

האם אנחנו מאמינים בעצמנו, שאנו יכולים להיות שותפים איתו?

(המאמר באדיבות www.aish.co.il - אתר עם חכמת חיים)

שבת שלום וגמר חתימה טובה!

חברים מקשיבים

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן