דבר תורה לפרשת ויקהל-פיקודי

חדשות כיפה חברים מקשיבים 16/03/12 00:30 כב באדר התשעב

שאלה

ויקהל פיקודי

לכאורה שתי פרשות שהן האמא של המשעממות, טכניות .

נכון שגילה המורה לתנ"ך אומרת שאין דבר כזה מילה מיותרת בתורה,

ושספר היסטוריה זה הדבר האחרון שהתורה תהיה, אבל בטח זה כי פרשת ויקהל-פיקודי ירדה לה במיקוד.

אחרת איך אפשר להסביר למה חשוב שנדע על היריעה הקיצונה, על הלולאות המקבילות ועל שהיו 50 קרסי זהב. כאילו, הלוואי, אבל לא שמחר נלך לבנות את המשכן.

אז מן הסתם יש לזה תשובה, ואתם מוזמנים ללכת לבדוק כי מה שתשיגו בעצמכם לא ישווה לשום דבר שתשמעו אפילו מהרב הכי צדיק.

אבל לא לשם כך התכנסנו כאן היום, אלא לשים את הדגש בכיוון קצת אחר.

מדהים לראות את המסרים שמנצנצים בינות לפרטים.

קחו לדוגמה את פרק ל"ו: ג- ז, חמישה פסוקים, לקרוא וללמוד כמו שרש"י עשה בלי יותר מידי פירושים סלש וורטים, אלא רק אנחנו והכתוב:

וַיִּקְחוּ מִלִּפְנֵי משֶׁה אֵת כָּל-הַתְּרוּמָה אֲשֶׁר הֵבִיאוּ בְּנֵי יִשְׂרָאֵל לִמְלֶאכֶת עֲבֹדַת הַקֹּדֶשׁ לַעֲשׂת אֹתָהּ וְהֵם הֵבִיאוּ אֵלָיו עוֹד נְדָבָה בַּבֹּקֶר בַּבֹּקֶר:

וַיָּבֹאוּ כָּל-הַחֲכָמִים הָעֹשִׂים אֵת כָּל-מְלֶאכֶת הַקֹּדֶשׁ אִישׁ אִישׁ מִמְּלַאכְתּוֹ אֲשֶׁר-הֵמָּה עֹשִׂים:

[וַיֹּאמְרוּ אֶל-משֶׁה לֵּאמֹר מַרְבִּים הָעָם לְהָבִיא מִדֵּי הָעֲבֹדָה לַמְּלָאכָה אֲשֶׁר-צִוָּה יְהוָֹה לַעֲשׂת אֹתָהּ:

וַיְצַו משֶׁה וַיַּעֲבִירוּ קוֹל בַּמַּחֲנֶה לֵאמֹר אִישׁ וְאִשָּׁה אַל-יַעֲשׂוּ-עוֹד מְלָאכָה לִתְרוּמַת הַקֹּדֶשׁ וַיִּכָּלֵא הָעָם מֵהָבִיא: ]

וְהַמְּלָאכָה הָיְתָה דַיָּם לְכָל-הַמְּלָאכָה לַעֲשׂוֹת אֹתָהּ וְהוֹתֵר:

ומה כל כך מרגש?

כולה רוח התנדבות, טוב, אובר רוח התנדבות, אבל להתרגש? נו, באמת, אין צורך להיסחף,

בטח, הסתדר להם בלוח עם יום המעשים הטובים.

אמממה, בואו ניזכר על מי אנחנו מדברים כאן, הפרשות האלה בעצם סוגרות לנו מעגל של חומש מגלות לגאולה.

מהבירא עמיקתא הכי גדול, מגרים בארץ לא להם, עבודת פרך, עם של עבדים, מגיעים לאיגרא רמא של שיא הקודש - לבניית משכן.

ולא שהמשכן נבנה מעצמו, אלא שיש לנו עם שכולו מתגייס לטובת העניין עד שצריך להגיד 'יאללה חבר'ה תודה, שיחקתם אותה'.

וזה פשוט אדיר. בונים משכן. כולם שותפים. כולם בעשייה.

סתם מישהו, כל אחד ו...כולם עושים עבודה שאף אחד לא מתחמק ממנה!

אשכרה בחינת, 'פתאום קם אדם בבוקר ומרגיש כי הוא עם ומ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן