דבר שקרה לי בשבת קודש.. דחוף..

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/07/07 21:28 ו באב התשסז

שאלה

בס"ד

לצוות המשיבים שבוע טוב ומבורך.

ביום שישי קרה לי דבר יוצא דופן שמתחיל כך:

חזרתי מהבית כנסת ומשיעור תורה הביתה בסביבות השעה 3:00 בלילה ועליתי במדרגות,כשאני עולה ניתקלתי בילדה שנראת לי כ"כ מסכנה שחשבתי שקרה לה משהו נראתה מבוהלת מאוד.

וכניתקלתי בה שאלה אם יש לי שיחה אמרתי לה שאני מצטערת אבל אני שומרת שבת ולכן אין לי פלאפון היא המשיכה בדרכה שאלתי אותה אם קרה לה משהו ואז היא סיפרה לי שאמא שלה זרקה אותה מהבית והיא באה לחבר שלה, וההורים שלו לא רוצים לפתוח לה את הדלת, היא הייתה עם שקית בגדים ביד ובקבוק מים , אמרתי לה שתעלה אלי ואתן לה להתקשר,

אני לא יודעת אם עשיתי מעשה נכון או לא..

כי אני שומרת שבת ואני פוחדת שחיללתי אותה באופן שנתתי לה לטלפן מבייתי,

היא נראתה לי ממוצא רוסי כביכול ויכול מאוד להיות שהיא אפילו לא יהודייה (גויה וכו')

האם ביצעתי מצווה שבאה על עברה?

אשמח אם תחזירו לי תשובה במהרה.. זה יושב לי על הלב ומעיק עלי.

תודה רבה ושבוע טוב.

קארין.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה
בראש ובראשונה אין ספק שעשית מעשה חסד גדול, וגאלת ילדה מבדידותה, מהעובדה שהיא נזרקה מהבית, ונתונה לסכנות האורבות לילדות ברחובות בלילות.

השאלה היא מה הייתה האפשרות האחרת שעמדה בפנייך. אם היית יכולה לארח אותה בביתך ושהיא לא תזדקק לטלפן זה היה טוב יותר. אולם אם אפשרות זו לא עמדה בפנייך, והשאלה הייתה אם היא תלך לדרכה לא מוגנת ומוזנחת - טוב עשית, כי לא את היית זו שעברת את העבירה, והעובדה שנתת לה את האפשרות להתקשר אינה "לפני עוור".

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן