דבר שטיבולו במשקה

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 21/02/07 22:31 ג באדר התשסז

שאלה

מה הדין כאשר אוכלים ביסקוויט שטבול במשקה (חם). האם זה נכון שצריך ליטול ידיים לפני האכילה? אשמח לדעת אם כן, מדוע? תודה רבה!

תשובה

בעזה"י

שלום,

בזמן שבית המקדש היה בנוי והיו מקפידים על הלכות טומאה וטהרה, כאשר היו אוכלים או נוגעים במאכל שנרטב במשקה כל שהוא (אחד משבעת המשקים המוגדרים)
היה צריך לעשות זאת בטהרה משום שמשקה על מאכל מכשיר אותו לקבל טומאה.

לצורך המשל אפשר לומר שהמשקה כאילו 'מוליך' טומאה מהידיים הטמאות למאכל ומטמא את המאכל.

אמנם כיום לצערנו לא חלים דיני טומאה וטהרה אך מעין זכר לדבר קבעו חכמים שכאשר אדם אוכל מאכל שרטוב במשקה ונוגע בו עם הידיים (פירות או ירקות רטובים במים עוגיות שטובלים בחלב/קפה או תה וכדומה) יש ליטול ידיים לפני כן- מכלי וללא ברכה.

כל טוב
אור
צוות ישיבת צפת