גשם

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 21/01/07 22:43 ב בשבט התשסז

שאלה

רשום במסכת תענית אין הגשמים יורדים אלא בשביל שנמחלו עוונותיהם של ישראל..

אז השאלה שלי היא מה הפשט ?אז כל פעם שיורד גשם אין לכל אחד ואחד עוונות?מה נימחלו לו?..

תודה מכבוד הרב.

תשובה

לשואלת שלום רב.
כפי שכתבתי לך בעבר מערכת שכר ועונש היא הרבה יותר מסובכת ומורכבת ויש בה שיקולים רבים. אחד מהם זה מה שמופיע בגמרא שנמחלו עוונות. אבל יש כאן חשבון עוונות פרטי של כל אחד ואחד, ויש החשבון הלאומי הכללי ויש חשבונות נוספים של מצבו של עם ישראל. ראי למשל מלכים ב' פר' י"ג פסוקים א-ו. שם רואים שלמרות שהעם חוטא ה' הושיע אותם בגלל מצבם הקשה. ולכן ירידת גשם אינה מעידה בהכרח על מחילת עוונות.
לגבי עוונות עלינו פשוט לעשות חשבון נפש אמיתי כל אחד בינו לבין עצמו ולתקן את הטעון תיקון.
בברכה
אפי קיציס