גרעין תורני

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 14/01/04 04:35 כ בטבת התשסד

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום.

אנו זוג נשוי כמעט 3 שנים. אני מתעתד ללמוד באוניברסיטה בשנה הבעל"ט התשס"ה. חשבנו להצטרף לגרעין תורני על מנת לשלב תורה עם עבודה/ לימודים ולהנות מהטבות וקצבה שמקבלים האברכים.יוצא אם כן שמלימוד התורה אני מתפרנס וקשה לי עם זה כיוון שלימוד התורה נתפס בעיני כערך מוחלט ולא על מנת לקבל שכר. שאלתי לרב- האם יש עניין בתפיסתי זו? או שאני יכול להצטרף לגרעין ללא שום נקיפות מצפון?

בכבוד רב, צפניה.

תשובה

שלום רב
למרות שדבריו של הרמב"ם בענין קבלת שכר עבור למוד תורה צריכים לעמוד מול עינינו כשאיפה כללית נכונההרי שאנו חייבים במקביל גם לדעת שרבותינו כבר כתבו במשך מאות שנים שאם הדרך לשמור התורה עוברת דרך קבלת שכר הרי היא מותרת.בודאי הדבר נכון במקום בו המדינה נותנת מילגות חזוק כאשר שיקוליה הם חברתיים ולא תשלום עבור למוד תורה ולא גרע תלמיד המקבל מילגתו מסטודנט המקבל סבסוד רב עבור לימודיו.