גרים כספחת?

חדשות כיפה הרב חיים נבון 22/08/07 00:43 ח באלול התשסז

שאלה

שלום לרבינו

למה קשים גרים לישראל כספחת??

ומה זה ספחת בכלל??

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וטוב.
ספחת היא סוג מחלה.
מדוע קשים גרים לישראל כספחת? יש על זה פירושים רבים, ועיין בפירושים על הגמרא קידושין ע ע"ב. אביא רק את פירושו היפה של רבי אברהם הגר למשפט זה: "וה"ר אברהם גר פירש, לפי שהגרין בקיאין במצות ומדקדקין בהם קשים הם לישראל כספחת, דמתוך כן הקב"ה מזכיר עונותיהם של ישראל כשאין עושין רצונו".

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן