גרביים

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 26/04/09 08:18 ב באייר התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב!

אשמח לדעת האם ישנו חיוב בגריבת גרביים לבנות?

באילו תנאים-חצאית ארוכה\קצרה\לא משנה...

וכן האם ישנו הבדל בין ספרדים לאשכנזים בעניין?

תודה רבה ויישר כח!

תשובה

שלום לך
נאמר בגמרא מסכת ברכות דף כד. " שוק באישה ערוווה" ולדעת רוב הפוסקים שוק הוא החלק שבין הברך לקרסול וממילא מובן שצריך לכסות את כל הרגל עד לקרסול .
אלא שמהברך עד לקרסול אין חיוב ללבוש דווקא שימלה
אלא די שהשימלה תגיע עד לאחר הברך, ולמטה מזה יושלם ע"י גרביים או גרביון .
אומנם לדעת אחד מגדולי הפוסקים האחרונים ( משנה ברורה או"ח סי´ ע"ה סעיף ב ) השוק הוא החלק העליון שברגל(מה שנקרא בימינו ירך) ומימלא לשיטתו אין חיוב לכסות את החלק שמתחת לברך עד לקרסול .
ולמרות שדעתו דעת מיעוט , הואיל ופסקיו התקבלו בישראל, ורבות נוהגות כמותו לכן כל הנוהגות כדבריו בודאי שאינן עוברות על ההלכה . ובלבד שהשימלה תגיע מעבר לברך , באופן שבכל מצב היא תישאר מכוסה .