גרביים -שעטנז

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 06/05/08 00:18 א באייר התשסח

שאלה

שלום לכב' הרב,

בארון שבביתי יש כמות גדולה מאד של גרביים צבאיות שנקנו או ניתנו לי ע"י הצבא לפני כ13 - 15 שנה לפני ובמהלך שירותי הצבאי.

מכיוון שבאותו מועד לא זכור לי שבדקתי אם יש שעטנז באותן גרביים, שאלתי הינה האם אוכל להשתמש בהם?

כידוע גרביים אלו נוחות יחסית מגרבי היום יום ורכישת כמות חדשה של גרביים עולה ממון לא מבוטל,

תודה מקרב לב,

תשובה

שלום!
על גרביים המנופקות על ידי הצבא אפשר לסמוך שאין בהן שעטנז.
אם אתה בכל זאת חושש - אפשר למסור לבדיקה במעבדה לבדיקת שעטנז.
ובכל מקרה - הטענה שגרביים נוחות או עולות בכסף רב אינה סיבה להתיר שעטנז.