גרביונים

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 20/06/10 12:23 ח בתמוז התשע

שאלה

שלום רב,

ריציתי לשאול האם חובה ללבוש גרביונים לפי מנהגי הספרדים? אם אני לובשת חצאית שעוקפת את הברך ושאר הרגל חשופה זה בסדר?

תשובה

שלום שני,

בגמרא מובא ששוק באישה ערווה. לדעת רוב הפוסקים השוק הוא האיזור שבין הברך לקרסול ומימלא אישה חייבת לכסות את כל הרגל, ולפי דעה זו אכן נשים חייבות ללכת עם גרביונים או בגד שיכסה את כל הרגל.
אמנם לדעת המשנ"ב שפסקיו התקבלו על רבים מעם ישראל השוק הוא מתחילת הרגל עד הברך (הירך), ומימלא אין חייבים לכסות את האיזור שמתחת לברך.

ואע"פ שדעת המשנ"ב היא דעת מיעוט, אנו רואים שבופעל סומכים על שיטתו, ומעיקר הדין אין צורך לכסות את החלק שמתחת לברך, ואין בזה הבדל בין ספרדיות לאשכנזיות.

כאן צריך להעיר שבענייני צניעות יש גם חשיבות למנהג המקום, כלומר לסביבה ולחברה בה אנו חיים. אם את חיה בחברה שנוהגת להחמיר יותר מעיקר הדין, אז עלייך לנהוג כמו החברה בה את חיה (אע"פ שאינם נוהגים כעיקר הדין) כדי לא ליצור ויכוחים ומחלוקות, וכיוון שזה מה שנחשב צנוע באותו המקום.

בברכה,

אורי.

המשיב אינו רב.