גניבה?!?

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 07/03/09 22:14 יא באדר התשסט

שאלה

כבוד הרב שלום רב!!!

לפני כמה זמן הלכתי לקנות ממתקים בשביל משלוח מנות לחבר הבעיה היחידה שכבר הכל היה סגור אז ניכנסתי לחנות קטנה שאני לא מכיר אותה. בחרתי 2 ממתקים וניגשתי לקופה (עם שניהם). הבנאדם שהיה בקופה העביר במחשב רק אחד ואחר כך הקליד משהו במחשב בסופו של דבר הוא אמר לי 7.5 שקל שזה נראה לי מחיר סביר ביותר... אבל אני מפחד שהוא העביר רק אחד ועל השני בכלל לא חייב אותי. האם דבר כזה נחשב גניבה??? ואם כן מה עליי כדי לכפר על זה???

תשובה

ודאי שזה לא גניבה. אך יש מצוות השבת אבידה, עליך לחזור לחנות ולשאול מה המחיר האמיתי של שני המוצרים ואם אכן יש הפרש לעומת מה ששילת אז לשלם אותו.