גניבה וגזל

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 19/06/09 10:55 כז בסיון התשסט

שאלה

שלום.

בצעירותי , לצערי, גנבתי יחד עם חבר מס' פעמים סוכריות מהמכולת. מאז גדלתי והבנתי שזה היה אסור ואני מצטער על זה מאוד. (לא הייתי אז בר מצווה)

מאז אני וחברי כמעט ולא בקשר.

האם אני חייב עכשיו להחזיר כסף לחנות ? (אני לא יודע אם עדיין החנות ברשות אותם הבעלים מאז)

במידה ואני יכול לתת צדקה לכפרה על העבירות שעשיתי, האם אני לכוון כך גם עבור חברי (למרות שהוא כבר לא כל כך "דתי" מאז) וכך לכפר גם עליו ?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

אתה יכול להתפלל עליו שישוב בתשובה.

אתה חייב להחזיר את הכסף לחנות.

עליך להתכוון מעתה ביהי רצון שאחרי ברכת התורה 'הצילני מיצר הרע ודבקני ביצר הטוב'.

חזק ואמץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן