גן עדן

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 04/04/12 12:46 יב בניסן התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב..

יש לי שאלה קטנה ואשמח אם תענה לי עליה, האם כל החיות שהיו אי פעם על כדור הארץ ונכחדו כולל דינוזאורים, יהיו בגן עדן?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך.
השאלה איננה קטנה כלל...
שאלה מקדימה הינה: מה זה "גן עדן" בשבילנו היום? אם זה "מקום" שנשמות הנפטרים מגיעות אליו אחרי הפרדותן מן הגוף, הרי שגן עדן היא מציאות ללא בעלי חיים, לא המצויים היום, ולא אלה שהיו מצויים פעם ונכחדו... (ובכלל, לבעלי החיים אין "נשמה". לבעלי החיים יש "נפש", ועם מות בעל החיים, אין הנפש נשארת, להבדיל מנשמת האדם, שנשארת אחרי מות האדם)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן