גן עדן- מהו?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/05/03 01:48 כו באייר התשסג

שאלה

לכבוד הרב

שלום!!

איפה נמצא גן עדן?

האם זה מקום רוחני?

אם כן, איך זה שיש בו עצים?

האם הנשמות הצדיקות מגיעות אליו?

תודה רבה רבה!!

תשובה

בס"ד

לשואל שלום וברכה !

המציאות מורכבת ממספר רבדים (שכבות), העולם שאנו נפגשים בו בחמשת חושינו זהו המפגש שלנו עם הרובד החיצוני של העולם.

כאשר אנו מסתכלים בראיה פנימית יותר על העולם נפגשים ברובד פנימי יותר ורוחני יותר של המציאות.
לדוגמא: אם תסתכל בצורה פשוטה על בן אדם, הרובד הראשון שהתגלה לעיניך יהיה הרובד החיצוני שלו, שלרובד זה אנו קוראים "לבוש", אם תתבונן יותר פנימה תוכל לראות את גופו, אם תתבונן יותר פנימה ולא לפי העיניים יתגלה לך רובד יותר פנימי ועמוק של מחשבות ורגשות של אותו אדם.

תוכל לנסות להעמיק עוד יותר ואז תחשוף רבדים עמוקים יותר נפשיים, רוחניים ואף רבדים נשמתיים וכו'.
כמו האדם כך העולם בנוי מרבדים.

כשאנו נפגשים עם העולם ברובד החיצוני בחמשת חושינו, אנו נפגשים עם ה"לבוש" של העולם. כשאנו מתעמקים ומתבוננים פנימה יותר אנו נפגשים עם הרוחניות של העולם.
[
גן עדן זהו המציאות הפנימית העליונה והרוחנית של העולם.
]
האדם הראשון נברא בגן עדן, הכוונה שהאדם הראשון נברא בארץ ישראל על הר הבית אך חי את תודעתו (תפיסת חשיבתו ברמה פנימית עליונה ורוחנית כמו שיש עצים בעולם הגשמי כך ישנם עצים בעולם הפנימי, אך כמובן שאלה אינם עצים גשמיים, אלא מציאות רוחנית).
שאלת האם הנשמות הצדיקות מגיעות אליו ?
אכן אדם אשר זיכך עצמו, טיהר עצמו וקידש עצמו כאשר נשמתו משתחררת מהגוף טהרתה וקדושתה הם חלק מאותה הוויה רוחנית המכונה בפינו גן עדן.
כמובן כל הדברים האלו הם ברובד הראשוני והדברים עמוקים יותר.

כל טוב.