גלעד שליט

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 09/03/09 00:14 יג באדר התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי שאלה שמטרידה אותי זמן מה ואני מקווה שתוכל לענות לי עלייה.

לפי ההלכה-אין פודים שבוי יותר מדמי שוויו,והנה עכשיו רוצים לשחרר מאות מחבלים עם דם על הידיים תמורת גלעד שליט ויש עם זה שתי בעיות:

1)לפי ההלכה הנ"ל אנחנו לא צריכים לשחרר אותו אלא אם כן אנחנו משחררים מחבל אחד.

2)מבחינה בטחונית, אם נשחרר לחופשי מאות מחבלים עם דם על הידיים הם יחזרו לבצע פיגועים ולשלוח את האנשים שלהם לפגע וזה כמובן מסכן את כל עם ישראל.

לסיכום:צריך לשחרר את גלעד שליט לאור ההעובדות הנ"ל?אם אני הולך להפגנות לשחרור שליט זה לא בעצם הפגנה נגד ההלכה (שאומרת שלא צריך לשחרר אותו)?

אשמח אם תוכל לענות על השאלה במהירות.

תודה.

תשובה

בסד

שלום רב .
לפי הבנתי היא ,הפגנה וקריאה לשחרר אותו.כי זו מצווה חשובה של עזרה בפדיון שבויים .אבל אתה לא מפגין על המחיר !!
אתה מפגין לשחרר במחיר הוגן ונכון.

בברכה