גירושי הורים

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 14/12/08 13:19 יז בכסלו התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,אני בחורה דתיה בת 22.הורי נמצאים בתהליכי גירושים מאוד מכוערים.אבי מאשים אותי מאז ומתמיד בהכל וכן בגירושיהם,לכן הוא ניתק איתי קשר כבר בערך 4 חודשים.אני נמצאת בבית עם שני ההורים היות ואמי לא יכולה לצאת מהבית עד שיסכמו את ההליכים.המצב מקשה עלי מאד נפשית מפני שלמרות כל ההטחות שלו כלפיי(לא מעניין אותו מה קורה איתי) הוא עדיין אבא.אני כבר לא יודעת איך להתמודד עם המצב שמשפיע על הכל מסביבי.אשמח לעזרה

תשובה

באופן כללי את מציירת התמודדות קשה מאוד, בה את מעמידה את כללי היסוד בצורה הברורה ביותר. אביך הוא אבא שלך למרות כל ההשמצות והפגיעות שהוא פוגע בך. ואת מחוייבת בכבודו.
זהו מצב קשה מאוד. אין את צריכה לסבול אולם להכנס לעימות עם אביך יכול להוביל אותך למקומות בהם אינך רוצה להגיע.
צריך לעבור את התקופה הזאת, על ידי צימצום פרופיל למינימום. כשלא צריך להיות בתוך המריבה בין ההורים ואפשר להיות אצל חברה, נצלי את ההזדמנות לבקר חברה.
במצב בו את נמצאת גם אבא וגם אמא שלך מצויים בסערה במצוקה אמיתית. ויכול להיות שמתוך אותה מצוקה הם לא מצליחים לראות אותם ולשמש לך כתף תומכת.
נסי למצוא לעצמך אדם איתו תוכלי לדבר לאורך התהליך כולו.
זה יכול להיות מורה, רב, יועצת בית ספר.
אפשר לפנות לאגודות העוסקות בעזרה כגון ער"ן (טלפון 1201 וכן ניתן להכנס אליהם לאתר ולשלוח מיילים וכו') או לגוף אחר.
אל תשארי לבד.