גילוי ראש

חדשות כיפה הרב דוד לוי 15/12/09 11:12 כח בכסלו התשע

שאלה

בס"ד

שלום רב,

התארסתי לאחרונה ב"ה ואני מתחתנת בקרוב. ליבי מצא את הבחור הכי מדהים! אבל דעתנו חלוקה לגבי סוגיית הכיסוי ראש: אני רוצה בעתיד כשאהיה נשואה לכסות את ראשי אך בעלי לעתיד לא רוצה כיוון שלטענתו אינני נראית טוב עם הכיסוי ראש (על אף שמדובר בכיסוי ראש חלקי ולא מלא), וזה מכוער לי (הוא לא אמר את זה במילים הללו, אבל משתמע מכך). בכל אופן, החשש הוא שהכיסוי ראש יגרום לו להתרחקות ממני ולמחשבה שאשתו אינה יפה בעיניו.

יש לציין כי אני רוצה לכסות את ראשי מהסיבות ההלכתיות בלבד וגם לי קשה עם עניין הכיסוי. אם אני לא מקבלת חיזוק מהבעל אז אין לי טעם לשים. רוב חברותיי הולכות ללא כיסוי ראש.

תודה רבה

וחנוכה שמייח

תשובה

שלום וברכה ומזל טוב לחתונתכם,

תזכו לבנות בית נאמן בישראל.

השאלה שאת שואלת נובעת מדרככם בחיים -
האם אתם בונים בית שמחויב להלכה
או בית בו אתה עושים כרצונכם ללא מחויבות

אם הבית מחויב להלכה - הרי שאין שאלה ומה שהוא הלכה פסוקה לא מחפשים תירוצים או דעה מקילה וכד' אלא הלכה מקיימים.

אם אתם 'מסורתיים' = שומרים על מסורת עם ישראל באופן לא מחייב. לפעמים יהיו מנהגים ומצוות שימצאו חן בעניכם ותדקדקו בהם מאד ואילו דברים אחרים שלא יראו לכם תרגישו חופשיים לעשות כרצונכם ובמקרה הטוב תחפשו איזה רב להקל כמותו כדי להשקיט את מצפונכם.

פרט לכך יש עוד ענין הקשור לבנין ביתכם - את כותבת
"שהכיסוי ראש יגרום לו להתרחקות ממני ולמחשבה שאשתו אינה יפה בעיניו"
1. אם אשתו לא יפה בעיניו - זה יגרום להתרחקות שלו ממך. האם 'חתמת חוזה' עם הקב"ה שמראך ישאר כמו שהוא ולא ישתנה עם הגיל הלידות או סתם מאורעות החיים, ואז חלילה זה יגרום להתרחקות ממך.
2. האם היופי של אשתו תלוי בכך שתראה אותו לכל אדם זר. (בבית ביחד איתו יכולה להמצא ללא כיסוי ראש).
3. האם למחשבה שאשתו יפה הוא צריך חיזוק ואימות בכל רגע שאתם יוצאים החוצה.

לסיכום
כדאי לברר היטב בינכם את הנושאים שהעלתי, חלק מהם חשוב ביותר ומהותי לחייכם, בפרט שאצל חלק מחברותייך נראה שההלכה היא בעיקר המלצה.

בכל מקרה שבורא עולם יאיר עיניכם ודרכיך
בברכה וכל טוב דוד לוי