גילויי חיבה לפני נישואין

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 28/03/09 23:59 ג בניסן התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב!

ברוך ה' אני יוצאת עם בחור מקסים וטוב כבר כשלושה חודשים, כמובן למטרת נישואין.. ידוע לי שיש בעיה עם גילויי חיבה לפני הישואין. מהם בעצם גדרי ההלכה בזה? לפעמים הוא אומר לי: "מאמי, חמודה שלי וכו', האם יש בזה בעיה? האם אסור להגיד "אני אוהב אותך"? אם אסור, והוא אמר לי, האם צריך להגיד לו משהו על כך?

הקשר בין בני זוג חייב לבוא לידי ביטוי על די מילות חיבה. בשביל לחזק את הקשר חייבים להחמיא זה לזה ולהגיד מילה טובה. האם יש בזה בעיה? אני רוצה מאוד לשמור על ההלכה, אבל זה קשה. מה עושים?

האם יש הבדל בתקופת האירוסין?

תודה רבה!

תשובה

ב"ה

שלום רב.

בשביל לחזק את הקשר מותר להגיד: אני אוהב אותך , נשמה מתוקה שלי, " מתה עליך "..., לפני האירוסין צריך לעשות זאת בזהירות , כי לפעמים הצד השני מבין אותם באופן לא נכון.

כמובן שיש להיזהר מאוד מאוד בכל ההלכות של יחוד , נגיעה..!!

מברך אני אתכם בברכה והצלחה.

תקימו בעז"ה בית נאמן בישראל מלא קדושה וברכה,אמן.

בברכה