גילוח ביום העצמאות

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 05/05/08 11:17 ל בניסן התשסח

שאלה

אני תימני שתמיד הקפדתי לא להתגלח בספירות העומר עד ל"ד בעומר, השנה ברצוני להתגלח ביום העצמאות, האם אני יכול ? האם אני צריך לעשות התרת נדרים ?

תשובה

בסד

שלום רב.

[בענין הגלוח ביום העצמאות, כבר פסק הריאשון לציון הרב יצחק נסים זצ"ל ,על פי פסקו של הרב חיים פלגי זצ"ל.כי מותר על פי ההלכה להתגלח היום זה.]
יצוין כי מי שנוהג את מנהגי המקובלים לא מתגלח גם ביום שימחה כמו אבי הבן והסנדק.עד שבועות .
לכן אם נהגתה לא להתגלח אתה יכול לשנות את מנהגך (כנראה בהתרת נדרים).
בברכה