גיור רפורמי באורוגוואי

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 10/08/08 10:57 ט באב התשסח

שאלה

שלום,

רציתי לבקש את דעתך לגביי נישואין של זוג שמאוד מקורב אליי.בין בחורה יהודיה לבין בחור אשר אביו הוא יהודי מאורוגוואי ואמו עברה גיור רפורמי גם כן באורוגוואי. הזוג מעוניין להתחתן וכאשר התבקשו להביא את הכתובה של חתונת הורי החתן התגלה כי התגיירותה של האם איננה ברת תוקף ברבנות הישראלית. השאלה שלי היא מה ניתן לעשות על מנת שיוכלו להתחתן כדת וכדין? האם ניתן למצוא פתרון לעניין זהותו היהודית של הבחור ללא תהליך גיור מלא מחדש? וכן אם הם יתחתנו נישואים אזרחיים האם הדבר יערים קשיים על ילדיהם בבוא העת כשירצו להתחתן בעצמם? תודה רבה על תשומת הלב- טלי.

תשובה

1. אין פיתרון לבחור ללא גיור מחדש.
2. נישואים אזרחיים לא יערימו קשיים מעצם זה שהם לא על פי ההלכה. אלא עצם זה שלא תהיה להורים כתובה כהלכה, ידרוש תהליך ארוך יותר של הוכחת יהדות.