גיור קונסרבטיבי

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 02/05/12 11:07 י באייר התשעב

שאלה

האם גיור קונסרבטיבי נחשב לגיור כשר? אם לא,מדוע? ומהו תהליכיו

תשובה

שלום
לא מפני שבגיור קונסרבטיבי אין נכונות לקבל ולו באופן עקרוני את כל מצוות התורה. ואפילו בית דין של הדיוטות טוב יותר, מפני שאין לו יומרה לשנות את ההלכה, רק אינו בקיא בה.

אמנם במקרה שהגר מוכן, באופן עקרוני, לקבל על עצמו עול תורה ומצוות, אלא שהוא סבור שלפעמים יאלץ לעבור על כמה מצוות, למרות שמצד הדין ברור שאין היתר לחלל לפעמים שבת, וכן גם בשעת הדחק אסור לאכול מאכלים אסורים, מכל מקום פסק הרב הגאון חיים עוזר גרודזנסקי בעל ה´אחיעזר´, שאפשר לגיירו. והסיבה לכך היא, שאנו מתייחסים לקבלת המצוות מבחינה עקרונית, ומבחינה עקרונית הגר הסכים לקבל על עצמו את שמירת המצוות, ורק באופן מקרי חושב לעבור עליהם לפעמים. ואמנם ישנם פוסקים חשובים שחלקו על דעתו. אולם למעשה רבים נוהגים כבעל ה´אחיעזר´, ואם ברור לבית-הדין, שבאופן עקרוני הגר מקבל על עצמו את המצוות, אפשר לגיירו.

אבל "גיור" על ידי רפורמי או קונסרווטיבי אינו נחשב כלום, מפני שמבחינה עקרונית הגר אינו מקבל על עצמו לקיים את כל המצוות.

בברכה אייל משה