גיור ומצוות

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 05/05/08 15:42 ל בניסן התשסח

שאלה

שלום רב,

אני ניצבת במצב שאני לא כ"כ יודעת מה לעשות בו: הכרתי בחור מאוד נחמד שהתגייר לפני כמה שנים, והיום הוא גר בארץ וחי כאדם דתי, אך לא באופן מלא. בתור בחורה ששומרת מסורת, אני חוששת שדבר זה משפיע על סטטוס הגיור שלו. אם מגויר לא מקיים את כל המצוות שאליהן התחייב אחרי שסיים את התהליך, האם הוא נחשב יהודי או לאו?

איך אני יכולה לוודא שהוא אכן מקיים את כולן? (אני לא בקיאה בכל המצוות)

מה המשמעות של זה אם נתחתן?

אודה לך אם תענה לשאלתי.

תשובה

בסד

שלום רב .
אין לך להכניס ראשך בענין זה כלל.!!! אם בית הדין לגיור קבע כי הוא גר צדק אמיתי אז ,[מצווה עלנו לאהוב את הגר.]!!!!!!!!
אם הרבנים פסקו כי הגיור מועיל אז מה השאלה ?הוא גר !!!גם אם הוא טעה בהלכה או לא מקים פרט זה או אחר.
וכי אנחנו "טלית שכולה תכלת?"
וכי איננו מדברים לשון הרע?אז מה אנו רוצים מהגר?

[מה שקובע הוא התרשמות של הדיינים בשעת קבלתהמצוות שלו.!!!]

בברכה