גידול כלב בבית

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 04/05/09 22:32 י באייר התשסט

שאלה

שלום וברכה,

לפני כמה שבועות אימצנו גור כלב לשעשוע ורווחת הילדים ובינתיים הוא נמצא בחצר עם מלונה.

הבעיה היא שהוא נובח נורא ובעיקר בשעות לא שיגרתיות בשעות הלילה, כך שזה מפריע גם לנו וגם לשכנים.

לאחר התייעצות עם מאלף כלבים (רצוי לציין מאלף כלבים דתי), הוא אמר שרצוי שהכלב יהיה בבית ולא בחצר.

השאלה האם ישנו איסור חמור להכניס כלב הביתה?

או שיש הקלה בנושא?

בברכה,

דנה

תשובה

אין איסור להכניס כלב הבייתה. יש התייחסות של חז"ל לגידול כלב, אך לא נראה שיש בדבריהם הבדל בין תוך הבית לחצר: (כתובות דף מ"א עמ' ב')
ר' נתן אומר: מנין שלא יגדל אדם כלב רע בתוך ביתו ולא יעמיד סולם רעוע בתוך ביתו? שנאמר "ולא תשים דמים בביתך". וההדגשה של חז"ל היא על "כלב רע"- כלומר: שיש חשש שהוא יתקוף אנשים ויזיק להם, בדיוק כמו סולם רעוע, שיש חשש שאנשים שיעלו עליו יפלו ממנו ויינזקו.