גזל office

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/10/11 19:33 טו בתשרי התשעב

שאלה

שלום לכבוד הרב.

המחשב החדש שלי הגיע ללא Microsoft Office. כלומר כל תוכנות העבודה האלו.. אחותי רוצה להוריד פריצה לאוסף תוכנות הזה, כלומר לקבל את התוכנה לתמיד בלי לשלם שום כסף, אבל אני חושש שאסור יהיה לי להשתמש בזה בגלל שזה הורדה לא חוקית וזה גזל. אמרתי לה בינתיים להוריד גרסת ניסיון ל-30 יום ואז כבר נחסוך כסף לקנות את האופיס. במקרה והיא תוריד את הפריצה יהיה לי מותר להשתמש בזה?

אני מאוד מקפיד עכשיו על הורדת תוכניות חוקיות מאתר המוצר ולא הורדת תוכנות פרוצות. זה נושא שמאוד קל להיכשל בו אך טוב לי שאני לא נכשל בו וזה משמח אותי.

תודה מראש על התשובה!

תשובה

שלום

אסור להוריד את התוכנה בלי לשלם עליה, מצד תקנות הקהל וספק גזל.
אם הורידה, ומחית, מן הדין אין עליך איסור לגלוש בתוכנה.

כל טוב