גזל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/11/11 09:38 י בחשון התשעב

שאלה

אדם שעובד בחברת אבטחה ומקבל לצורך העבודה נעליים האם יכול להשתמש בנעליים בזמנו החופשי?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין חובה להוריד את הנעלים אחר העבודה, כפי שבגדי כהונה אפשר היה לכהנים להסתובב עמהם, כמו כן רוב הנעליים נתנות לאדם כבגדי עבודה שהופכים להיות של הפועל לכל צרכיו. אבל אם אלו נעלים מיוחדות לעבודה, וההנהלה אמרה לעובד שזה רק לעבודה אין להשתמש בהם לאחר שעות העבודה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון