גזל

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 04/12/10 21:33 כז בכסלו התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפני כמעט 5 שנים השאלתי מחברתי מכנס.

לאחר ששאלתי אותו והשתמשתי בו, התעכבתי בהחזרתו, ולאחר כמה זמן כבר התביישתי להחזיר לה, מכיוון שעבר די הרבה זמן מאז ששאלתי אותו, וכך כל פעם דחיתי את ההחזרה בגלל הבושה, וכך עברו להם 5 שנים, ואני ממש מתביישת להחזיר לה. מה לעשות???

תודה מראש.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

מבחינה הלכתית, אין ספק בדבר להחזיר מיד בתוספת של התנצלות.

אך מבחינה מעשית, אני מבין את הבושה.

אך אם תחשבי על הסיטואציה, שאת פונה לחברתך, עכשיו לאחר חמש שנים, נראה לי שזה יסתיים בצחוק רועם וחיבוק חברי.
ברור לה שהכסף הוא לא הענין, אלא הפדיחה, אז תזרמי, תחזירי, יהיה קצת מביך - אך יהיה לך סיפור טוב לנכדים שלך.

בהצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן