גזל

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 17/02/09 10:31 כג בשבט התשסט

שאלה

שלום

לפני קצת יותר מחודש הייתי בסמינר ברחובות בשבט של עדת הצופים (הזרם הדתי של הצופים) וישבנו לדי ספריה והיה מונח שם כרטיס של ברכת הדרך ומאחוריו סמל של התנועה.

וחשבתי שזה ממש נחמד שיהיה לי תפילת הדרך עם הסמל הזה.

ולקחתי את זה ואני חושבת שאולי זה גזל.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום רב .
אני מניח כי הדפיסו את תפילת הדרך כדי להפיץ את התפילה והתנועה.אני מניח כי החניך שהניח את זה שם מחל למי שימצא.אבל ליתר ביטחון תשאל בעלון אם מישהוא צריך את התפילה בחזרה.
ואם תקרא את התפילה משם יהי זה לזכות המניח.

אבל אני דן עם עמצי אם תפילת בדרך הזו היא מוקצה בשבת ?לכן כדאי להשתמש בה כסימניה בשבת וכך מותר להמשיך ולטלטל אותה.

בברכה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן