גזל

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 11/04/08 17:06 ו בניסן התשסח

שאלה

שלום השאלה שלי בעצם לפני שחזרתי בתשובה גזלתי ממון ועכשיו אני רוצה להחזיר ויש אנשים שאני לא יודע כמה גזלתי מהם ואני יודע מי הם האנשים ויש עוד מצב שאני לא יודע מי האנשים ויודע כמה גזלתי

ויש לי עוד מצב שאם אני אגיד לאדם שגזלתי ממנו כסף זה יגיע למצב של בושה וביזוי בשבילי וייתכן שגם למשטרה למרות שזה סכום של 150 שקל בערך האם שאני מבקש מאותו אדם סליחה אם אני חייב לו כסף בגלל שחזרתי בתשובה כאילו אני מבקש סליחה מכולם אבל הוא בעצם א יודע שגזלתי ממנו האם זה מכפר לי על העוון?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
אם אינך יודע ממי נטלת, נפסק שעליך לעשות בהם צרכי רבים, למשל לקנות מגבת לבית הכנסת ולקוות שתהא לנגזל הזדמנות להשתמש בה , ובכך לפרוע חובך.
אולם אם אינך יודע את הסכום עליך ללכת לקצה הסקאלה האפשרי ולשלמו (אפשר בחשאי, בדואר ללא כתובת השולח)
למשל אתה מסופק אם נטלת 100 או 150 תתן את הסכום הגבוה יותר לצאת מכל ספק.
ברכה והצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן