גזל צבא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/03/09 07:36 יב באדר התשסט

שאלה

בס"ד

שלום רב!

אני חייל המשרת בצה"ל מזה כבר כשנה.

לפני כמה ימים,כשאמרתי למפקדי שאני הולך להתפלל,הוא אמר שה גזל מהצבא,כי אני יכול להתפלל בבית מנחה קטנה,ולא מנחה גדולה בבסיס.

ואני עניתי,שאיני חושב שזה גזל,כי הצבא מספק לכל חייל זמן להתפלל,אפילו אם אני אהיה באותו יום בבית,ואוכל להתפלל מנחה גדולה.

בנוסף לכך,האם כשאני מגיע מאוחר לבסיס,או שאני לוקח הפסקות,זה נחשב גזל.

שהרי,המשכורת הצבאית שמספקים,היא זעומה,ואינה נחשת משדכורת כלל,אלא השירות הוא התנדבותי,ואילו המשכורת,היא רק דמי כיס לחייל,לצרכים קטנים של יום-יום.

שאלתי היא,האם אני גוזל כשאני לוקח הפסקות למנוחה,או להפסקת סיגריה,אולתפילה.

או שאין זה נחשב לגזל,משום הטעמים הנ"ל.

אשמח לתשובה בהקדם!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

השאלה היא כיצד מתנהגים כל החיילים בבסיס, אם הנורמה היא שלוקחים מנוחה אין בכך כל גזל, אולם אם אין לוקחים או שאתה לוקח יותר מהרגיל הרי שיש בזה משום גזל. ועל כן הכל כמנהג המדינה ובצבא הכל כמנהג הצבא באותו המקום.
באופן כללי צריך להזהר שלא יבוא גם לידי חלול השם.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון