גזל מחברת אוטובוס?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/07/12 21:54 יט בתמוז התשעב

שאלה

שלום רב,

עליתי לאוטובוס שנוסע לשומרון- שבו המחיר מסובסד, וביקשתי לרדת בצומת לפני השומרון. הנהג נקב במחיר גבוה, פי שתיים מהמחיר לשומרון. זאת מפני שרק לנוסעים לשומרון יש סבסוד.

לאחר התלבטות החלטתי לרדת בתחנה שבשומרון כדי לחסוך את התשלום הגבוה ושילמתי את המחיר המוזל.

רגע לפני שהגענו לצומת המקורית שתכננתי לרדת בה (לפני השומרון)- התחרטתי והחלטתי כן לרדת בה. הלכתי לנהג ושילמתי לו שוב את המחיר המלא, וירדתי.

אח"כ אמרו לי חברות שלא הייתי צריכה לשלם אלא לרדת, משום שהמצב הוא מעוות- אני צריכה לשלם פי שתיים כשאני נוסעת פחות באוטובוס, וכיוון שלא תכננתי מראש לרדת לפני אלא התחרטתי באמצע- מותר היה לי לרדת ללא תשלום נוסף.

מהי ההלכה במקרה הזה?

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

לא ברור לי למה המצב מעוות.
המחיר האמיתי הוא המחיר הגבוה.
מישהו מסבסד את המחיר לטובת מגמה מסוימת (נסיעה לשומרון) ועל כן המחיר נמוך, אולם אם את לא רוצה ליסוע לשומרון – לא מסבסדים אלא משלמים יותר.
למה זה לא הגיוני ?

כל טוב