גזל מגוי

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 25/10/05 21:22 כב בתשרי התשסו

שאלה

שלום רב לרב!

יש לי שאלה שמטרידה אותי הרבה זמן:

האם מותר להוריד דברים של גויים מהאינטרנט?

אסור לגזול מגוי משום חילול השם-זה אומר שאם גזלתי מגוי והוא לא ידע שיהודי עשה את זה -מותר

אני מוריד משחק, הוא לא יודע שגזלתי ממנו.

האם אני צודק?

מותר לי להוריד?

בתודה ראש

יונתן

תשובה

בע"ה
שלום רב,
להוריד מהאינטרנט, באופן כללי מותר אם זה לא לצורך מסחרי או הפצה, ובתנאי לא מדובר בתוכנת הפעלה או חומרה. כך משמעות החוק.
אם מדובר בדבר שאתה יודע שהוא אסור , הרי זה אסור. חילול השם אינו רק אם הוא יודע. הקב"ה יודע.גם באופן כללי אםיוודע בעולם שבישראל יש תופעה של גניבת תוכנות , הרי זה חילול השם גדול, כי יאמרו שהגויים הם ח"ו יותר מוסריים מאיתנו.(ולבושתינו זה כבר קורה ובעולם מספרים עלינו כל מיני בדיחות עצובות כאלה.)
בברכה, אליעזר