גזל בSMS ?

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 19/06/09 01:51 כז בסיון התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,

בתקופה האחרונה ישנה תופעה נוחה וזמינה כזאת, ששולחים SMS לרבנים והם משיבים במקום..

זה באמת מאוד יעיל ונוח.. אך תמיד תהיתי לעצמי האם זה לא גזל.??

כי הרי אנחנו שולחים להם בהנחה שהם ישיבו, ז"א אנחנו כביכול סומכים עליהם שהם משיבים לנו.. האם זה לא כאילו ש"כפינו" עליהם להחזיר לנו.? ואז זה גזל ?.

או שמא תאמר שהם מחזירים מבחירתם החופשית והם לקחו בחשבון שהם נושאים בתוצאות.. (שזה עולה להם כסף)?

אני תמיד רוצה לשלוח הודעות ואני מרגישה לגמרי לא נוח עם זה שעולה לו כסף להשיב לי!! כי זה רק בשבילי.. ואם רק הייתי יכולה הייתי נותנת לו מעל ומעבר.. אבל אין באפשרותינו.

בנוסף, אשמח אם תעני לי כנ"ל לגבי סתם SMS לחברה..

כששולחים סתם הודעה ואת רוצה שהיא תחזיר.. (כמו שכאשר לך שולחים את מרגישה מעין מחויבות להחזיר, גם כשהחשבון טפח... )

האם זה לא גזל ?

תודה רבה ויום נעים! :)

תשובה

בסד
שלום רב.
1. הרב העונה לשאלה מוכן להוציא את ההצאה על כך והשם יחזיר לרב כפל כפליים טובה וברכה כי ,הוא גומל חסדים טובים לכל שואל..
2.את צודקת, יש להרגיל את החברה שלנו להמנע מלענות אם אין צורך, מחשש "איבוד ממון."
אני מכיר אישית משפחות שהגעו לפת לחם בגלל הפלפונים של הילדים...
בברכה