גזל בשיחות טלפון?

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 31/05/09 01:22 ח בסיון התשסט

שאלה

בס"ד

שבוע טוב כבוד הרב!

שאלתי היא כזאת:

האם שיחות טלפון פרטיות מטלפון הגן בו אני משרתת במסגרת השרות הלאומי,נחשבות כגזל?

לפי מיטב ידיעתי גם שאר הצוות שעובד עימי משתמש בטלפון הגן לשיחות פרטיות... את חשבון הטלפון בגן מן הסתם שמשלמת עיריית העיר בה הגן ממוקם.

אולי אין הצדקה בדברי אך בתקופה זו של השרות חשבון הטלפון שלי ממש גבוה, ויש פעמים שאף אני מדברת עם הורים של ילדי הגן מהפלאפון האישי שלי...

באמצע השנה הפריע לי מאוד העניין ופניתי לאחת הגננות בשאלה האם שיחות פרטיות שלי מטלפון הגן (שיחות שלא קשורות בשום דרך לעבודה!)נחשבות כגזל? והיא ענתה לי, שממש לא, כיוון שאני מתנדבת וכמו כל עובדת במקום יש לי בו זכויות וכן חובות וכמו שזכותי להשתמש במכשירים אחרים בגן כגון מקרר, קומקום חשמלי וכו' כך גם זכותי להשתמש בטלפון..

הדבר לא כ"כ הסתדר לי! ולכן העדפתי להפנות אלייך את השאלה ה -מאוד- מטרידה הזאת...

תודה רבה ושבוע טוב ומבורך!!!

תשובה

כמדומני שעל תשובה זאת צריכה לענות בעלת הבית (כלומר העיריה). ויש לי תחושה שהם יענו לך את התשובה של הגננת.