גזלללל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/09/09 13:23 יב בתשרי התשע

שאלה

שלום כבוד הרב..

בעבר שאלתי אם אבי מורי מוציא מידי פעם את השעון מים בבית וכול המישפחה מישתמשים במים..שאין שעון לפעמים. אז זה ניקרא לגזול מהמדינה מים . האם הגזל כלפיי כול המישפחה או רק האבא??....

הרב החזיר לי תשובה לשלם למועצה אצלנו בעיר סכום שאני חושבת שהמים עולים..

אז אני שואלת עכשיו ..אני לא יוכלה באמת לשער כמה המים עולים כי זה ככה היה תמיד כול מהלך חיי בבית הוורי האם הדין הוא ממש כלפיי ..כי ניסתי לומר לאבי מורי אבל הוא לא ממש מקשיב לי

מה אני עושה?.

תוכן התשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אפשר לחשב כמה מים אדם ממוצע צורך, ועלות קוב מים אפשר לקבל במועצה, ואז אפשר להחזיר למועצה.

כבוד הרב שלום..

זאת ממש בעיה בשבילי אי איפשר לחשב כמות מים

בממוצע שאדם צורך ,כי כול פעם זו כמות אחרת

ואני ניחשבת גרה בבית הורי אני לא עובדת או

משהו השאלה שלי אם הדין גזל שאני לא אני

עושה ביכלל.

הוא קשור גם כלפיי וכלפיי כול המישפחה????

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אינני משיב בשאלות "מה הדין" ומה מחשיבים בשמים", אני יכול לענות מה צריך לעשות, והוא מה שכתבתי, אם בני המשפחה האחרים היו שואלים הייתי עונה כפי שעניתי לך שצריך לשלם למועצה. אדם שגר בדירת חברו (שהחבר בדרך כלל משכיר אותה) חייב לשלם לבעל הבית את הכסף על הדירה, כן גם בעניין המים אין להשתמש ללא תשלום.

גמר טוב

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון