גזירת ציפורניים

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 28/09/07 13:56 טז בתשרי התשסח

שאלה

האם יש סדר מסוים לגזירת ציפורניים? האם מותר לגזור ציפורניים בלילה? והאם יש דעות חלוקות בנושא..?

תשובה

1. באשר לסדר נטילת הציפורניים הרמ"א כתב בשולחן ערוך אורח חיים סימן רס: וכשנוטל צפרניו לא יטול אותן כסדרן. ויתחיל בשמאל, בקמיצה* ובימין, באצבע. וסימן לזה: דבהג"א, בשמאלו* ובדאג"ה, בימין.
2. נאמר בגמרא (נדה דף יז עמוד א): "ג' דברים נאמרו בצפרנים* שורפן - חסיד, קוברן - צדיק, זורקן – רשע", והטעם לכך הוא החשש הליכה מעל הציפורניים מזיקה לנשים הרות, ולפי ספר הזוהר לכל אדם.
הטעמים לעניינים אלה הם עפ"י חכמת הנסתר.
אין איסור לגזור ציפרניים בלילה.
כל טוב,
רונן לוביץ